O faʻamanuiaga o matapulepule LED e faʻalagolago i le lanu o le malamalama o loʻo faʻaaogaina, e tuʻuina atu ai ia te oe le paʻu manino ma sili atu le lamolemole.Ua ta'ua o ufimata moli LED, e pei o latou leo: masini e fa'amalamalamaina e moli LED e te fa'aofuina i ou foliga.

E Saogalemu le Fa'aaogaina o Mass LED?

O matapulepule LED o loʻo i ai se faʻamatalaga saogalemu "sili ona lelei", e tusa ai ma se iloiloga na lomia ia Fepuari 2018 i le Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology.

Ma e ui atonu na e faalogo i le tele o tagata o talanoa e uiga ia i latou talu ai nei, e le o se mea fou."O nei masini ua leva ona i ai mo le tele o tausaga ma e masani ona faʻaaogaina e dermatologists poʻo aestheticians i totonu o se ofisa e togafitia ai le mumū pe a maeʻa foliga, faʻaitiitia le paʻu, ma tuʻuina atu le paʻu o se faʻaleleia atoa," o le tala lea a Sheel Desai Solomon, MD, o se fomaʻi faʻamaonia faʻamaonia i le laupapa. le eria o Raleigh-Durham o North Carolina.I aso nei e mafai ona e faʻatauina nei masini ma faʻaoga i le fale.

O fa'asalalauga fa'aagafesootai o se mafua'aga e ono mafai ai ona e va'ai i fa'asalalauga lata mai o nei masini fa'alelalolagi i fa'asalalauga matagofie.O le supermodel ma le tusitala o Chrissy Teigen na ia lafoina ma le fiafia se ata o ia lava i luga o le Instagram ia Oketopa 2018 o loʻo ofuina se foliga mumu mumu (ma inu uaina mai se vaomago).Na faʻasoa e le tagata fai pese Kate Hudson se ata tutusa i nai tausaga talu ai.

O le fa'alelei o le fa'aleleia o lou pa'u a'o inu le vino po'o le taoto i luga o le moega atonu o se fa'atauga tele - e fa'afaigofie ai le tausiga o le pa'u.“Afai e talitonu tagata [o ufimata] e aoga e pei o se togafitiga i totonu o le ofisa, latou te faasaoina le taimi e alu ai i le fomaʻi, faatalitali e vaai se fomaʻi, ma tupe mo asiasiga i ofisa,” o le tala lea a Dr. Solomon.

ta'ita'i ufimata fa'asaga le matua

O le a le mea e fai e le ufimata LED i lou pa'u?

O ufimata taʻitasi e faʻaaogaina ai le eseʻese o alaleo o galu umi e ulu i totonu o le paʻu e faʻaosofia ai suiga i le tulaga mole, fai mai Michele Farber, MD, o se dermatologist faʻamaonia ma le Schweiger Dermatology Group i Niu Ioka.

O alaleo ta'itasi o le malamalama e maua ai se lanu 'ese'ese e fa'atatau i atugaluga o pa'u eseese.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le moli mumu ua mamanuina e faʻateleina ai le taamilosaga ma faʻaosofia ai le collagen, ma faʻaaogaina mo i latou o loʻo vaʻavaʻai e faʻaitiitia foliga o laina ma maanuminumi, o lana tala lea.O le leiloa o le collagen, lea e masani ona tupu i le matua ma le paʻu o le la, e mafai ona saofagā i laina lelei ma maanuminumi, suʻesuʻega talu ai i le American Journal of Pathology na maua.

I le isi itu, o le moli lanumoana e taulaʻi i siama e mafua ai le paʻu, lea e mafai ona fesoasoani e taofi le taamilosaga o le paʻu, o loʻo matauina ai suʻesuʻega i le Journal of the American Academy of Dermatology mai Iuni 2017. O lanu e lua e sili ona taatele ma lauiloa e faʻaaogaina, ae e o loʻo iai foʻi le malamalama faʻaopoopo, e pei o le samasama (e faʻaitiitia ai le mumu) ma le lanu meamata (e faʻaitiitia ai le lanu), ma isi.

ta'ita'i ufimata fa'asaga le matua

E galue moni le ufimata LED?

O su'esu'ega i tua o matapulepule LED e fa'atotonu i moli o lo'o fa'aaogaina, ma afai o lo'o e alu i na su'esu'ega, e mafai ona aoga le matapulepule LED i lou pa'u.

Mo se faʻataʻitaʻiga, i se suʻesuʻega ma le 52 tamaitai na auai na lolomiina i le Mati 2017 lomiga o Dermatologic Surgery, na maua ai e le au suʻesuʻe o le moli moli mumu mumu na faʻaleleia atili ai le maanuminumi o mata.O le isi suʻesuʻega, i le Aukuso 2018 Lasers in Surgery and Medicine, na tuʻuina atu i le tagata faʻaaogaina masini LED mo le toe faʻafouina o le paʻu (faʻaleleia atili o le elasticity, hydration, maanuminumi) se vasega o le "C."Va'aia o se fa'aleleia atili i nisi faiga, pei o maanuminumi.

A o'o i le pa'u, o se toe iloiloga o su'esu'ega i le lomiga o Mati-Aperila 2017 a Clinics in Dermatology na ta'ua ai o le fa'amalama mumu ma le lanumoana e fa'aitiitia ai le pona i le 46 i le 76 pasene pe a uma le 4 i le 12 vaiaso o togafitiga.I se iloiloga o le 37 faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga na lomia i le Me 2021 Archives of Dermatological Research, na vaʻavaʻai ai le au tusitala i masini faʻaoga fale ma lo latou aoga i le tele o tulaga faʻamaʻi, mulimuli ane fautuaina le togafitiga o le LED mo siama.

O suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai o le moli lanumoana e ulu atu i follicles lauulu ma pores."O siama e mafai ona matua a'afia ile fusi ole moli lanumoana.E taofia ai lo latou metabolism ma fasiotia ai i latou,” o le tala lea a Solomona.E aoga lenei mea mo le puipuia o faʻalavelave i le lumanaʻi."E le pei o togafitiga autu e galue e faʻamama ai le mumū ma siama i luga o le paʻu o le paʻu, o togafitiga mama e faʻaumatia ai siama e mafua ai siama i totonu o le paʻu aʻo leʻi amata ona fafaga i luga o le suauu, mafua ai le mumu ma le mumū," o lana faʻaopoopo mai lea.Ona o le moli mumu e faʻaitiitia ai le mumū, e mafai foi ona faʻaoga faʻatasi ma le moli lanumoana e foia ai le paʻu.


Taimi meli: Oke-03-2021